Om mig 

Sophia heter jag och det är jag som driver Forsakvarns Hundcenter på min gård Sembs Mölla i Asige. 
Där bor jag tillsammans med min man Pontus, min dotter Malva och mina underbara hundar Acke & Arrak två jämthundar och Jenny & Jossan två Working kelpie. 
Jag arbetar mycket med spårträning, lydnadsträning och vallning med mina hundar. 

Jag har lång erfarenhet av hund och arbetar mycket med mental aktivering, relationsskapande, kommunikation, problemlösning och allmänlydnad.

Viktigast för mig är att man ska trivas och ha kul med sin hund! Att relationen är positiv, harmonisk och kärleksfull är väldigt viktiga hörnstenar. En bra inställning till sitt hundägande tycker jag är att man lever med sin hund. Inte bara har den. 

Jag har alltid haft en gott öga till hundar och mitt fokus är hundens bästa och min passion är att kunna hjälpa hundekipage att bli sin bästa version  tillsammans.  


Varmt välkommen till min hundvärld!
Min utbildning 

Ett axplock ur min utbildning: 

Etologi: Raskunskap, Arbetande hundar, Hundens språk & Tankar, Hundens behov, Samspelet med människan
Hitta rollen som hundinstruktör genom både teori och praktik.
Inlärning: Inlärningsteori (förstärkning/bestraffning), Dominans - ledarskap och rangordning, Klickersträning, TSB, Belöning, Motivation. 
Valptiden: Hundens utveckningsfaser, Träning, Miljöträning, Relationsskapande och Kommunikation.
Hundträning: Vägen till hundens inre, Inlärning, Bygga relation & kontakt, Passivitetsträning, Lek i hundträningen, Stadga, Närlydnad och Avståndslydnad, Hantering, Förbudsord, Korrigering, Mental aktivering, Spår, BPH, MH och Rasklubbar.

Problemhundsträning: Stress, Arv/miljö, Hundägaren, BAT/CAT, Motbetingning, Skotträdsla, Farliga hundar och Lagen- rättigheter och skyldigheter som hundägare. 

Hälsovård & Sjukdomar: Smittsamma sjukdomar, Första hjälpen och förebyggande hälsovård. 

Specialarbete: Här valde jag att fördjupa mina kunskaper i livmoderinflammation. 
omtanke 

hundarnas behov av närhet och kärlek

Min ambition och strävan är att alla hundar ska tycka om att spendera tid hos mig, och må riktigt bra när dom är här. Jag arbetar mycket med samarbete, kommunikation och kontakt. Jag ger alla hundar lika mycket tid och kärlek. Jag arbetar stressförebyggande och lägger stor vikt vid ett lugnt och harmoniskt varande. 

Forsakvarns
Hundcenter